Hangi işlemciyi kullandığınızı bilmek yararlı ve bazen zaman kazandırabilir. Ya yeni bir Xposed modülü kurmak üzeresiniz, bir codec paketi kurun ya da özel bir ROM'u güncelleyin; cihazınızın iç kısımlarının ne olduğunu bilmeniz gerekir. İşlemcinizin ne tür olduğunu bilmeden sistem düzeyinde değişiklik yapmaya çalışıyorsanız cihazınızı tuğla tehlikesiyle karşı karşıya bırakabilirsiniz. İşte Android'inizde hangi işlemciye sahip olduğunu bilmek.
Android'inizde Ne İşlemci Olduğunu Nasıl Bilirsiniz
İşlemcinizin bir ARM, ARM64 veya x86 olup olmadığı; onu bulmak oldukça basit. Bu bilgileri diğer donanım bilgileriyle birlikte bulmanıza yardımcı olabilecek bazı uygulamalar vardır. En basit ve popüler olanı Droid Donanım Bilgisidir . Nasıl kullanılacağını bilmek için aşağıdaki adımları izleyin;
.appslova-middle { width: 300px; height: 250px; }
@media(min-width: 500px) { .appslova-middle { width: 300px; height: 250px; } }
@media(min-width: 800px) { .appslova-middle { width: 336px; height: 280px; } }
- Droid Donanım Bilgisi'ni Google Play Store'dan indirin. Ücretsiz olarak kullanılabilir.
- Yüklendikten sonra uygulamayı açın ve istediği herhangi bir izni verin. Bunu yapmazsanız, uygulama cihazınızın donanım bilgilerine erişemez ve size sonuç vermez.
- Üst kısımda bulunan Sistem sekmesine dokunun. İşlemci mimarinizi orada, pek çok başka alakalı bilginin yanında bulacaksınız. ancak, CPU Mimarisi ve Komut Seti en çok ihtiyacınız olan şeydir. Ekranı ekran görüntüsü alın veya ileride kullanmak üzere not alın.
- Şimdi, bilgileri aşağıdakiyle eşleştirin; bunlar 3 ana CPU mimarisidir.
- ARM: ARMv7 veya ARMEABI
- ARM64: Aarch64 veya arm64
- X86: x86 veya x86abi