içindekiler
- Ne? .Pid dosyası MySQL veri klasörüne gitti ve gidecek bir yerim yok!
- MySQL'i Güvenli Modda Çalıştırma
- Bu işe yaramıyor mu?
- Herhangi bir .err dosyası var mı?
- Şimdi gidecek hiçbir yer yok ve hiçbir şey işe yaramıyor.
- İlk Seçenek: phpMyAdmin
- Aklında tut:
Bu güvenilir bağlantıdan phpMyAdmin'i indirin.
Aklında tut:
Bu seçeneği kullanmaya yol açan belirli faktörler vardır, bu nedenle bu yöntemi yalnızca bu koşullar altındaysanız kullanın.
- Her iki sunucunun da (örneğin, bilgisayarınızın + öncesi veya sonrası) phpMyAdmin'in yüklü olduğundan emin olun.
- Veritabanı boyutu kesinlikle 50 MB'ın altında olmalıdır.
- Veri tabanı boyutunun yükleme sınırını karşılayacak kadar küçük olduğundan emin olun. Yüklemeden önce veritabanı dosyasını sıkıştırarak yapabilirsiniz. Bu sayede daha fazla şey toplayabilirsiniz.
Büyük dosyaları, kısmen bozuk bir uygulama ile size bırakarak kısmen yüklenebileceğinden, yalnızca daha küçük veritabanı dosyalarını yükleyebileceğinizi unutmayın. Bu yöntem, yalnızca küçük veritabanlarınız varsa oldukça kullanışlıdır.
Second Option: MySQL Workbench
MySQL , MySQL Workbench olarak bilinen GUI ürününe sahiptir. Ithalat ve ihracat da dahil olmak üzere geniş bir özellik yelpazesi sunuyor. Workbench'i kullanarak, her bir sunucu için bir Sunucu Örneğini ilk oluşturarak başlayan verileri taşıyabilirsiniz. Şimdi bir sonraki adım için: Veritabanını vermek istediğiniz sunucunun örneğini çift tıklatarak Sunucu Yöneticisi aracını açın. Veri Aktarımı olarak etiketlenen sol sütuna ilerlerken, dışa aktarmak istediğiniz veritabanı dosyasını seçin. Tercih ettiğiniz yapılandırmaları seçtikten ve Başlat'ı tıkladıktan sonra artık veritabanı dışa aktarma dosyalarını bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz. İşte Workbench indirebileceğiniz bir link.
Aklında tut
Kullandığınız MySQL sunucularına uzaktan erişime sahip olmanız gerekir (örn. Workbench'i kullanırken bilgisayarınızda bulunan MySQL örneğine erişiminizin olması gerekir). Ayrıca, daha önce yüklenmiş olan phpMyAdmin gibi başka yönetim araçlarınız yok. Veritabanı dosyanızın 50 MB'den büyük olduğu düşünülürse bu seçeneği göz önünde bulundurun. Artık tüm bu koşulları karşıladığınızı düşündüğünüzde, büyük dosyaların daha fazla zaman aldığından ve yükleme işleminizin yarı yolda durması ve bu işlemin devam etmesi durumunda ek bir süreçten geçmeniz gerektiğinden, zor bir internet bağlantınızın olduğundan emin olun. önceden yüklenmiş tamamlanmamış dosyaları temizlemek için.
Third Option: Command Line
Üçüncü seçenek, verimliliği nedeniyle en çok tercih edilen yöntemlerden biri olduğu söylenir. Etkili olduğu kadar çok karmaşıktır, bu nedenle, ellerinizi kirletmeden önce kılavuzu dikkatle okuyun.
- SSH'yi PuTTy'yi kullanmak isteyebileceğiniz ilk sunucuya (veya MySQL örneğiniz yerel olabilir – Terminali kullanabilirsiniz).
- Bu komutu terminalde yürütün. Bu veritabanını bir dosyaya döker. mysqldump -u [kullanıcı adı] -p [database_name]> [dumpfilename.sql] Şifreyi girin ve dışa aktarmaya başlayın.
- Dışa aktarma tamamlandıktan sonra, dosyayı sıkıştırın, böylece aktarım daha hızlı bir şekilde gerçekleşir. Bu görev için aşağıdaki komutu çalıştırın: tar zcf dumpfilename.tar.gz dumpfilename.sql
- Artık sıkıştırılmış dosyanızı web adresini sağlayarak veya dosyayı indirmek veya yüklemek için FTP kullanarak aktarabilirsiniz.
- Bu komutu kullanarak dosyayı açın: tar zxf dumpfilename.tar.gz
- Bütün bu komutlarla karıştırılabileceğini biliyorum, ama sonunda, daha kolay bir yerdeyiz. Şimdi size aşağıda belirtilen komutu alacağınız dosyayı alıyoruz. mysql -u [kullanıcı adı] -p [database_name] <[dumpfilename.sql]
- Yine bir şifre girip indirmeye başlaman gerekecek. Terminal tekrar hazır imlecine döndüğünde içe aktarmanın tamamlanmasını belirleyebilirsiniz.
Aklında tut
PhpMyAdmin yüklü olmadığında sadece bu yöntemi kullandığınızdan emin olun. Veritabanı sunucusuna uzak web erişiminiz olmaması durumunda bu yöntem uygulanabilir. Bu yöntem, kullanıcıya süreç üzerinde tam kontrol sağlar ve dolayısıyla daha karmaşık bir yapıya sahiptir. Özellikle, veritabanı büyük olduğunda veya bir Terminal penceresiyle daha rahat hissediyorsanız, kullanım için!
Conclusion
Ben daha küçük dosyalar ve MySQL Workbench için büyük olanlar için phpMyAdmin kullanmanızı öneririm. Öyle olsa bile, göz ardı edilemez Workbench kullanmak için bazı olumsuzluklar vardır. İnternet hızınıza göre bunlardan biri, eğer yavaş internet varsa o zaman can sıkıntısı saatler için hazır olsun ve yüklemek için uzun zaman alacak gibi acı içinde ekranda bakıyor. Workbench bir buggy aracıdır, bu yüzden benim kişisel tavsiyem Komut Satırı yöntemini kullanmak olacaktır. Karmaşık olanı olsa da, nereye gittiğini, yükleme işlemini sorunsuz bir şekilde yürütebileceğinizi ve indirebileceğinizi bilirseniz, bu mümkün olacaktır. İndirme işlemi yarıda durduğunda ya da bittiğinde, ancak dosyalar eksik olduğunda nefret etmiyor musunuz? Bunu önlemek için Komut Satırı seçeneğine gidin.
Have Issues Regarding Windows OS, Android, iOS?
Çoğu insan işletim sistemleri söz konusu olduğunda çok kararlı değildir. Bir taraftan Mac kullanıyor olabilirsiniz ve erişilebilirlik seçenekleri ve hatta oyun oynamaları nedeniyle bazı Windows cihazlarında hala hile yapıyor olabilirsiniz. Eğer Windows'taki hatalarla başa çıkmak için zor bir zamanınız varsa, bu Ultimate Windows Hata Kodları makalesi kesinlikle size yardımcı olacaktır. Android'i çalıştıran elde taşınabilir cihazlar için, Google Play Store 927 ile ilgili Google Play Store hatasında bir çözüm bulmak için bu bağlantıya gidin.
Dahası, burada yazdıklarım hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, Hata Kodları Pro , bu makalenin başındaki yazarın adı gibi bir yazıyı tıklayabilirsiniz. Aklınızda belirli bir hata kodunuz varsa, sağ üstte arama yapmayı deneyin ve Hata Kodları Pro'da birisinin sorununuzu karşıladığından daha fazlası var!