içindekiler
- Bu ne?
- IDP.Alexa.51 Ne Yapar?
- IDP.Alexa.51 kaldırılıyor
- İlk Düzeltme (Güvenli Mod Önyükleme)
- İkinci düzeltme (Windows Görev Yöneticisi'ni kullan)
- Üçüncü Düzeltme (Kayıt Düzenleme)
Bunun kötü amaçlı yazılım olduğu ortaya çıkarsa, belirli yazılımlar sisteminize istenmeyen veya yetkisiz bir şekilde indirilmiş olabilir. Bu, bazı kötü amaçlı indirme işlemlerinin, bazı çevrimiçi iletilerin, bazı yönlendirmelerden dolaysız olarak indirilmesinin, çevrimiçi olarak bazı kötü amaçlı bağlantıların tıklanması veya bazı spam iletilerinde tehlikeli bir e-posta eki nedeniyle olabilir.
IDP.Alexa.51 Ne Yapar?
Araştırmacılar tarafından yanlış bir pozitif olma iddiasının birkaç iddiasının ardından bile, önde gelen AVG uzmanları bu dosyanın da tehlikeli olabileceğini söylediler.
Hata tespitinin kötü amaçlı yazılım olduğu ortaya çıkarsa, sisteminizin düzenli çalışmasına müdahale edebilir. Bu, bir arka kapı açılmasına neden olabilir ve olası bilgisayar korsanlarının sisteminize uzaktan erişmesine ve hassas bilgileri toplamasına izin verebilir.
Bu kötü amaçlı yazılımla ilişkilendirilebilecek bazı ek kötü amaçlı etkinlikler şunlardır:
- Doğrudan sabit diskten hayati bilgiler almak veya PC'nizin RAM'ine erişerek bir bellek kaynağı olarak kullanmak. Bu PC'nin yavaşlamasına ve hatta sistem çökmesine neden olabilir.
- Önemli veri dosyaları da dahil olmak üzere sisteminizden önemli verilerin silinmesi
- Uzak bir konumdan bir grup bilgisayar korsana canlı erişim sağlama
- Bazı dosya veya yazılımların bilgisayar sistemine yetkisiz olarak yüklenmesi
- Pazarlama veya reklam amaçlı diğer önemli bilgileri kazanmak
Yukarıdaki sorunlardan herhangi birini yaşadıysanız, IDP.Alexa.51 hatasıyla bulaşmış olabilirsiniz. Bu makalede, bu hatanın veya kötü amaçlı yazılımın bilgisayar sisteminizden kaldırılmasına yönelik bazı önleyici adımlar konusunda size yardımcı olacağız.
IDP.Alexa.51 kaldırılıyor
IOBit Malware Fighter (ücretsiz) gibi özel bir araç ile kötü amaçlı yazılım taraması çalıştırmayı deneyin.
Ayrıca, bu videodaki bazı düzeltmeleri de deneyin. Bununla başa çıkmak için birkaç hızlı strateji sunar:
İlk Düzeltme (Güvenli Mod Önyükleme)
Bilgisayar sisteminizi Güvenli Modda önyükleme yapmayı düşünebilirsiniz.
- Windows Key & R'yi bir arada tutun
- Ekranda bir çalışma penceresi açılır. Burada “msconfig” yazmalı ve Enter tuşuna basmalısınız.
- Windows ekranı görüntülendiğinde, Önyükleme sekmesine ilerleyin ve sonra “Güvenli Önyükleme” seçeneğini seçin.
İkinci düzeltme (Windows Görev Yöneticisi'ni kullan)
Alternatif olarak, Windows Görev Yöneticisi'nde IDP.Alexa.51 hatasını kesmeyi deneyebilirsiniz.
- CTRL + ESC + SHIFT tuşlarına aynı anda basın
- "İşlemler" sekmesine dikkat edin
- "IDP.Alexa.51" hatasının kötü amaçlı süreçlerini arayın
- Tüm bu zararlı süreçleri sağ tıklayıp “Son İşlemler” sekmesini seçerek bitirin.
Üçüncü Düzeltme (Kayıt Düzenleme)
“IDP.Alexa.51” hatasının zararlı kayıtlarını ortadan kaldırmayı deneyebilirsiniz.
- Tüm Windows varyantları için Windows butonunu & R'yi bir arada tutun
- “Çalıştır” bölümünde, “Regedit” yazıp Enter tuşuna basın.
- CTRL + F tuşlarını birlikte basılı tutun ve “IDP.Alexa.51” yazın ya da çalıştırılabilir kötü amaçlı hata veya virüsün ilgili dosya adını yazın. Bu genellikle% Temp%,% AppData%,% SystemDrive%,% Local% veya% Roaming% olarak bulunur.
- Kötü amaçlı kodun veya virüsün kayıt defteri nesnelerini bulduktan sonra, bazıları Run & RunOnce alt anahtarlarında olabilir, bunları kalıcı olarak silmeniz gerekir. Sildikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz.
- Windows 8/10 için: Başlat> Çalıştır'ı seçin> Yazım Denetle> Enter'a basın> CTRL + F sekmelerini seçin> Arama alanına IDP.Alexa.51 adını yazın. Onları sil.
.u90260039b9fe520041b5125bc25e28fe { padding:0px; margin: 0; padding-top:1em!important; padding-bottom:1em!important; width:100%; display: block; font-weight:bold; background-color:#eaeaea; border:0!important; border-left:4px solid #34495E!important; text-decoration:none; } .u90260039b9fe520041b5125bc25e28fe:active, .u90260039b9fe520041b5125bc25e28fe:hover { opacity: 1; transition: opacity 250ms; webkit-transition: opacity 250ms; text-decoration:none; } .u90260039b9fe520041b5125bc25e28fe { transition: background-color 250ms; webkit-transition: background-color 250ms; opacity: 1; transition: opacity 250ms; webkit-transition: opacity 250ms; } .u90260039b9fe520041b5125bc25e28fe .ctaText { font-weight:bold; color:inherit; text-decoration:none; font-size: 16px; } .u90260039b9fe520041b5125bc25e28fe .postTitle { color:#000000; text-decoration: underline!important; font-size: 16px; } .u90260039b9fe520041b5125bc25e28fe:hover .postTitle { text-decoration: underline!important; }ALSO READ: GTA 5: err_gfx_d3d_init
Bilgisayar sisteminizde IDP.Alexa.51 hatası veya kötü amaçlı bir dosya ile karşılaşırsanız, aynı kurtulmak önemlidir.
Kötü Amaçlı Yazılımları Nasıl Algıla
Kişisel bilgisayarınız garip davranmaya başlarsa, casus yazılım belirtileriyle karşılaşmanız veya dizüstü bilgisayarınızda veya bilgisayarınızda kötü amaçlı olarak etkinleştirilmiş başka bir yazılımınız olması ihtimali vardır.
Aşağıda, kötü amaçlı yazılımı nasıl tanımlayacağınızla ilgili birkaç ipucu verilmiştir:
Düzenli olarak pop-up reklamlar ile karşılaşırsanız . İstenmeyen bazı yazılım programları, göz attığınız belirli bir web sitesiyle ilişkili olmayan pop-up reklamlar ile ilgilenir.
Çoğu zaman bu reklamlar yetişkinler veya diğer sitelerde sakıncalı bulacağınız siteler içindir. Pop-up reklamları, dizüstü bilgisayarınızı veya bilgisayarınızı açtığınız anda veya web'i keşfetmediğinizde, kişisel bilgisayarınızda casus yazılım veya diğer istenmeyen yazılım programlarınız olabilir.
Belki de ayarlarınız değişti ve onları oldukları gibi ayarlayamazsınız. Birkaç istenmeyen yazılım programı, ana sayfanızı veya arama sayfası yapılandırmalarınızı değiştirebilir. Bu ayarları değiştirseniz bile, makinenizi her yeniden başlattığınızda birçok kez geri dönecektir.
Bilgisayarınız yavaş görünüyor . Casus yazılımlar ve diğer istenmeyen yazılımlar ekonomik olmayacak şekilde geliştirilmemiştir. Bu uygulamaların aktivitelerinizi takip etmek için kullandığı kaynaklar ve sizi reklamlarla vurmak, bilgisayarınızı yavaşlatabilir ve bilgisayar yazılımındaki hataları bilgisayarınız veya dizüstü bilgisayarınızın çökmesine neden olabilir.
Belirli bir programın ne sıklıkta kilitlendiğini aniden ortaya çıkarırsanız veya dizüstü bilgisayarınız veya bilgisayarınız olağan görevleri yerine getirmekten daha yavaş çalışıyorsa, makinenizde yüklü casus yazılımlar veya başka istenmeyen yazılımlar olabilir.
İnternet tarayıcınız, yüklemeyi unutmamanız gereken ek bileşenler içerir . Casus yazılımlar, diğer istenmeyen yazılım programlarıyla birlikte reklam yazılımları, ihtiyacınız olmayan veya istemediğiniz web tarayıcınıza araç çubukları ekler. Bu araç çubuklarından kurtulmanıza rağmen, bilgisayarınızı her yeniden başlattığınızda geri dönebilir.